Rekordméretű sült kolbász az Abádszalóki Böllérfesztiválon

Megosztás

Szombaton reggel 6 órakor megnyitotta kapuit a 15. Böllérfesztivál Abádszalókon. A magyar gasztronómia egyik régi hagyománya téli időszakban a konyhák és kamrák megtöltése érdekében a disznóvágás.

A mai megnyitó beszédeket követően alig telt el 15 perc, a szegény sertéseket máris megszúrták, majd kezdetét vette a feldolgozás és az ezzel járó mulatozás. A látogatók kóstolójegyet válthatnak, amivel bárki megízlelheti a résztvevő csapatok ételeit. A színpadi programok mellett lesz malacsütés nyárson, pogácsa és pálinka verseny, a legkisebbeknek pedig pónilovaglás és szalmabála labirintus.

A rendezvény különlegessége az abádszalóki rekord, ahol egy 250 méteres kolbászt fognak egyben megsütni, aztán vélhetően részletekben elfogyasztani.

Évente közel ezer látogató érkezik

Kapcsolódó cikkek